ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΣΤΟ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΕΣΤΟ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

(6-8 ΑΤΟΜΑ)
Συστατικά:
Ζύμη:
500γρ αλεύρι
1 κύβος μαγιάς(42γρ)
1 πρέζα αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη
2κ.σ. μέλι
100 ml γάλα
100 ml ζεστό νερό
50 ml ελαιόλαδο


Επίστρωση:
1 κονσέρβα σαλτσα ντομάτας-ρίγανης για πίτσα
200 γρ.φέτες βραστό ζαμπόν
200 γρ κρεμμύδια ξεφλουδισμένα σε κύβους
250 γρ. κόκκινη πιπεριά κομμένη στη μέση χωρις σπόρους κομμένη σε κύβους
300γρ τριμμένο τυρί για πίτσα
85 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
30 γρ ρόκα 
200 γρ φιλέτο αλοης βέρα κομμένο σε λεπτές φέτες.

Πράσινο Πέστο
200γρ ολόκληρα αποφλειωμένα αμύγδαλα
20γρ παρμεζάνα χοντροκομμένη
1 σκελιδα σκορδο
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι απ το μυλο
40 γρ ρόκα 
50 γρ φρέσκα φύλλα βασιλικού
60 γρ.φιλέτο αλόης
80 ml ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Ζύμη:Σε μια λεκανίτσα προσθέστε αλεύρι,τριμμένη μαγιά,αλάτι ρίγανη ,μέλι.γαλα,ελαιόλαδο και ζεστό νερό.Πλάστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλήσει απ τις  άκρες τις λεκανίτσα σκεπαστε κι βάλτε την για 90 λεπτά στο ψυγειο.

Grunes Pesto:
Βάλτε ολα τα συστατικα στο μιξερ και πολτοποιήστε.Βουτηρώστε ολόκληρο το ταψί με ενα κιλό βούτηρο.Ξετυλίξτε τη ζύμη και απλωστε την στο ταψί.Σχηματίστε τα τοιχώματα.Προθερμάντε το φούρνο στος 220 βαθμούς Κελσιου.Διπλωστε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντοματας-ρίγανης για πίτσα.Μοιράστε τις φετες ζαμπόν & τις μαυρες ελίεας στη πιτσα,Βάλτε το ταψι στο φούρνο κι ψήστε για 15-20 λεπτά.Βγάλτε τ η πίτσα απ το φούρνο και απλώστε ομοιόμορωα τις φέτες αλόης και τη ροκα.Απλώστε ομοιόμορφα το πράσινο πέστο.
Κόψτε σε κομματια και σερβίρετε.





PIZZA WITH GREEN PESTO & ALOE VERA (6-8 PERSONS)

Components: Yeast: 500g of flour 1 cube of yeast (42g) 1 pinch of salt 2 tsp. oregano 2kg honey 100 ml of milk 100 ml hot water 50 ml of olive oil


Coating: 1 canned tomato-oregano sauce for pizza 200 grams of steamed ham 200 g onions chopped into cubes 250 g red pepper cut in the middle with no cubes cut 300g grated pizza cheese 85 g of black olives without peat
200 gr of aloe vera fillet cut into thin slices.



Green Pest 200g of whole blanched almonds 20gr parmesan coarsely chopped 1 garlic clove 1 pinch of salt peppermint from millet 40 gr 50 g of fresh basil leaves 60 gr aloe vera fillet 80 ml of olive oil



Implementation: Add a flour, grated yeast, oregano salt, honey, olive oil and warm water to a bowl. Fill until the dough loosens from the edges of the bowl and put it for 90 minutes in the fridge.




Grunes Pesto: Put all the ingredients in the mixer and sprinkle. Cook the whole baking pan with a pound of butter. Sweep the dough and spread it on the baking pan. Make the walls. Preheat the oven to 220 degrees Celsius. Spread evenly the pizza tomato sauce. slices of ham and black olives in pizza, put the baking trough in the oven and bake for 15-20 minutes. Take the pizza from the oven and spread evenly the slices of aloe and rocake. Apply the green pesto evenly. Cut into pieces and serve.