ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ & ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
2 κ.σ. ελαιολαδο
2 μεσαια κρεμμυδια,ξεφλουδισμενα,χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο,ξεφλουδισμλενη κομμένη σε λεπτές φέτες
4 μπανανες ξεφλουδισμενες & κομμένς σε λεπτές φέτες
2κ.σ σταφίδες
200ml γαλα
200ml κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1κ.γ. ζωμό λαχανικών σκόνη
150 γρ φιλέτο αλόης,κομμένο σε κικρούς κύβους
350 γρ ρύζι μπασματι
600 ml νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μεγάλο τηγανι προσθεστε ελαιολαδο,κρεμμυδια και σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσου,Καρυκευστε με αλατι,πιπέρι,ζαχαρη,καρυ,ανακατεψτε και συνεχιστε να σοτάρετε για ενα λεπτο.Προσθεστε τις φέτες μπανανας τις σταφίδες και το ζωμο λαχανικων και βράστε για ένα λεπτο.Σβηστε με γάλα και κρεμα γαλακτος,ανακατέψτε και νραστε μεχρι να σχηματιστουν φυσαλιδες,κατεβαστε τη θερμοκρασια στη μεσαια θεση και σιγοβραστε για 8 λεπτα.Καρυκευστε με αλατι και πιπερι προσθεστε την αλοη βερα κι αφηστε να δεσει για 5 λεπτα.
Σε μια κατσαρολα βραστε το ρυζι σε υψηλη θερμοκρασια.Οταν ετοιμαστει μοιραστε το ρυζι σε 4 πιατα και βαλτε το μειγμα απο πανω διακοσμηστε με τα φυλλα αλοης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.